Port City IV

Port City IV

Contact details

Contact
Schaub & Partners Bedrijfshuisvesting B.V.
Address
Westplein 5c
city
3016 BM ROTTERDAM
Country
NETHERLANDS
Phone
0104223220
Internet
more-info

Betreft: Het laatste kantoorgebouw, “Port City IV” in de succesvolle ontwikkeling “Port City” bestaande uit 4 verschillende hoogwaardige kantoorgebouwen van zeer bijzondere architectuur. Port City IV is ontworpen door Meyer en Van Schooten Architecten en het stedenbouwkundig ontwerp van Port City is van de hand van Ector Hoogstad Architecten. en is gelegen aan de Waalhaven Z.z. 9  te (3089 JH) Rotterdam. Het gebouw Port City IV bestaat totaal uit ca. 7.500 m2 kantoorruimte verdeeld over 9 bouwlagen met een overdekte parkeergarage gedeeltelijk onder maaiveldniveau. Port City is een ontwikkeling van het Havenbedrijf Rotterdam N.V. De kantoren zijn bestemd voor bedrijven met een binding met de maritieme sector en/of industrie. Een unieke kans voor een zelfstandig design kantoorgebouw in de Waalhaven.

Locatie: Port City bestaat uit een viertal kantoorgebouwen van elke ca. 7.000 - 8.500 m2 vloeroppervlak en een ruime hoeveelheid overdekte parkeerplaatsen (1:45 m2 v.v.o.).. De 4 gebouwen staan op een éénlaagse, half verdiepte parkeergarage. Over het geheel ligt een enorm houten “scheepsdek” met daarop publieke ruimte van waaruit kan worden genoten van een van Rotterdamse mooiste en spectaculairste havenvergezichten. Bedrijven zoals Argos Group,, Evergreen, Broekman Group, Share Logistcs, Rotterdam Port Promotion, Council en Deltalinqs hebben reeds gekozen voor de locatie Port City. De kantoren zijn bestemd voor bedrijven uit de maritieme sector en industrie.

Bereikbaarheid:De bereikbaarheid is goed te noemen zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er is een aansluiting met de watertaxi en bushalte. In de toekomst mogelijk de waterbus (aqualiner) in 2010. Met de auto is deze locatie zeer goed bereikbaar via de ring rond Rotterdam (zowel snelweg A15 als A16). Met de aanstaande verlenging van de rijksweg A4 richting Den Haag en Amsterdam wordt de bereikbaarheid nog eens aanzienlijk verbeterd.

Oppervlakte:

Totaal verhuurbaar vloeroppervlakte zal circa 7.500 m2 v.v.o. bedragen.

 Parkeren: Onder het gebouw bevindt zich een half verdiepte parkeergarage. Vanaf de entree en de parkeergarage zijn de kantoorruimte intern bereikbaar via de liften en het trappenhuis. De parkeermogelijkheden met een parkeernorm van 1:45 zijn uitstekend. Per verdieping van 850 m2 worden 19 parkeerplaatsen verhuurd.

Kenmerken & voorzieningen:

-    bijzonder fraaie architectuur door Meyer en Van Rietschooten Architecten;

-    panoramisch en spectaculair zicht over de Waalhaven;

-    moderne gevels;

-    duurzaam ontwerp en bouw waaronder CO2 reducerende toepassingen zoals KWO (koude-/warmte opslag) installatietechniek;

-    royale en zeer hoogwaardig afgewerkte entree;

-    4 liften;

-    gescheiden toiletgroepen per verdieping;

-    royale en zeer efficiënte en vrij indeelbare vloeren;             

-    zeer royale en representatieve entreeruimte op de begane grond

-    royaal balkon op de 8e verdieping;

-    aansluiting op glasvezel (breedbandnetwerk havengebied);

-    zeer aantrekkelijke buitenruimte in de vorm van een grote houten scheepsdek rondom de Port City gebouwen;

-    zeer ruime fietsenstalling (droog en veilig).            

Huurprijs:

Kantoorruimte            :         vanaf € 168,--      perm2 perjaar exclusief BTW en servicekosten

Parkeerplaatsen       :         vanaf € 950,--      per plaats per jaar, exclusief BTW en servicekosten..

Bovengenoemde huurprijzen betreffen indicaties en zijn mede afhankelijk van de individuele wensen en eisen van de gebruiker.

Servicekosten: Nader te bepalen aan de hand van de omvang en de kosten van het servicepakket van leveringen en diensten.

Huurtermijn:10 jaar + aansluitende verlengingsperioden van telkens 5 jaar.

Huurbetalingen:Per kwartaal vooruit te voldoen.

Huurprijsherziening:Jaarlijks per 1 huuringangsdatum, voor het eerst 1 (één) jaar na huuringangsdatum op basis van de wijziging van het maandindexcijfer volgens de consumentenprijs index (CPI) reeks “CPI-Alle Huishoudens” Laag (2006 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Omzetbelasting:Verhuurder wenst te opteren voor BTW-belaste huur en verhuur. In geval huurder de BTW niet kan verrekenen zal de huurprijs in overleg met huurder worden verhoogd ter compensatie van de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor BTW-belaste huur.

Bankgarantie: Een bankgarantie ter grootte van 3 bruto maandverplichtingen, d.w.z. 3 maanden huur inclusief servicekosten en BTW. Verhuurder kan eventueel nadere eisen stellen m.b.t. de door huurder te verstrekken zekerheidsstelling.

Huurovereenkomst: De huurovereenkomst wordt opgesteld conform het standaard ROZ-model kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW (versie juli 2003).